telefon Telefon : 022-773-39-79

mail E-mail: sekretariat@szkola-zakret.pl

Jadłospis

JADŁOSPIS 12.10.2020 r. - 16.10.2020r.

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

Zupa jarzynowa z koperkiem (250ml)

Kluski leniwe (250g), jogurt naturalny z miodem i wanilią (70g), polewa z owoców leśnych (80g)

Kompot wieloowocowy(150ml)

Alergeny: 1,3,7,9

WTOREK

Zupa krupnik (250ml)

Kotlet z piersi kurczaka (90g), ziemniaczki (200g), sałata lodowa z warzywami (100g)

Kompot (150ml)

Alergeny: 1,3,7,9

ŚRODA

Zupa zacierkowa (250ml)

Pierogi z mięsem (6szt), warzywa na parze (100g)

Kompot porzeczkowy (150ml)

Alergeny: 1,3,7,9

CZWARTEK

Zupa krem z dyni i marchewki (250ml)

Makaron (60g) z indykiem (80g) z suszonymi pomidorami, fetą i szpinakiem (50g), papryka (50g)

Kompot (150ml)

Alergeny:

PIĄTEK

Zupa pomidorowa z makaronem (250ml)

Paluszki rybne (90g), ziemniaczki (200g), surówka z kapusty białej (100g)

Kompot wieloowocowy(150ml)

Alergeny: 1,3,4,7,9

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011

1.Zboża zawierające gluten

2.Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki