telefon Telefon : 022-773-39-79

mail E-mail: sekretariat@szkola-zakret.pl

Jadłospis ZERÓWKA

JADŁOSPIS 28.09-02.10.2020r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Płatki kukurydziane na mleku (150ml)

Pieczywo (40g), wędlina (25g), ogórek zielony, pomidor

Herbata z cytryną (150ml)

Alergeny: 1,7

Zupa krem z białych warzyw z grzankami (200ml)

Naleśniki z serkiem waniliowym (2szt), mus jabłkowy (30g), owoc (50g)

Kompot (150ml)

Alergeny: 1,3,7,9

Pieczywo(40g), wędlina (15g), ser żółty (10g), pomidor, ogórek kiszony

Herbata owocowa (150ml)

Alergeny: 1,7

WTOREK

Bułka kajzerka (30g), parówka z szynki (50g), papryka, ogórek zielony

Kakao lub herbata (150ml)

Alergeny: 1,7

 Barszczyk ukraiński (200ml)

Spaghetti mięsno-warzywne z parmezanem i bazylią (250g),

Kompot truskawkowy (150ml)

Alergeny: 1,3,7,9
Jogurt z ziarnami chia (150ml), mus jagodowy (30g), biszkopciki języczki (2szt)

Woda z pomarańczą (150ml)

Alergeny: 1,3,7

ŚRODA

Płatki jaglane na mleku (150ml)

Pieczywo (40g), wędlina drobiowa (25g), ogórek kiszony, papryka

Herbata z cytryną (150ml)

Alergeny: 1

 Zupa pieczarkowa z kluseczkami (200ml)

Pieczony kurczak (90g), pieczone ziemniaczki z ziołami (120g), sałata z jogurtem (100g)

Kompot wiśniowy (150ml)

Alergeny: 1,3,7,9

Bułka grahamka (35g), wędlina (15g), pasta z tuńczyka (10g), ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek

Herbata owocowa (150ml)

Alergeny: 1,3,4,7

CZWARTEK

Bułka paryska (40g), jajecznica na masełku z szyneczką (50g), pomidor malinowy, szczypiorek

Kakao lub herbata (150ml)

Alergeny: 1,3,7

Bułka paryska (40g), jajecznica na masełku z szyneczką (50g), pomidor malinowy, szczypiorek

Kakao lub herbata (150ml)

Alergeny: 1,3,7
 

Szarlotka z jabłkiem (60g), owoc

Woda z cytryną (150ml)

Alergeny: 1,3,7

PIĄTEK

Płatki jęczmienne na mleku (150ml)

Pieczywo (40g), wędlina (25g), ogórek zielony, pomidor

Herbata z cytryną(150ml)

Alergeny: 1,7

Zupa ryżanka z pomidorami (200ml)

Klopsiki rybne w sosie koperkowym (70g), ziemniaczki (120g), surówka z kiszonej kapusty (100g)

Kompot (150ml)

Alergeny: 1,3,4,7,9

Pieczywo mieszane (40g), wędlina (15g), ser twarogowy w plastrach (10g), sałata, rzodkiewka, ogórek

Herbata owocowa (150ml)

Alergeny: 1,7

 

Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011

1.Zboża zawierające gluten

2.Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki